Marga Groothuis:

 

Leuk dat ik je hier tref... dan kan ik iets over mezelf vertellen. 

Graag geef ik je een korte inkijk in mijn achtergrond.

Na een tijdje in het commerciële bedrijfsleven te hebben gewerkt ben ik in 1994 overgestapt naar de zorg. Ik haalde mijn diploma ziekenverzorgende en ik ben aansluitend de HBO opleiding voor psychosociaal werker/therapeut gestart. In 2000 haalde ik mijn diploma.

Na wat ervaring te hebben opgedaan binnen de jeugdzorg en de begeleiding van minderjarige asielzoekers begon ik aan een lange werkzame periode binnen het autisme team van een grote GGZ-instelling. Ambulante begeleiding deed ik daar, met veel plezier. Dat doe ik overigens nog steeds vanuit mijn organisatie, de kleurenfabriek.

7 jaar geleden ben ik voor mezelf gestart. Ik voelde sterk de behoefte om mijn eigen visie en ideeën te kunnen uitwerken en inzetten in de hulpverlening. ik startte met De Kleurenfabriek, later kwam daar het Klooster van Stilte bij. 

Mijn interesse in allerlei theorieën vanuit de gevestigde kijk op geestelijke gezondheid en de alternatieve vormen komt voort uit mijn eigen zoektocht naar "verlichting" en mijn persoonlijke ervaring met overprikkeling, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en burn-out. Ik wilde weten hoe je dit leven met alles wat dat brengt aan leuke en minder leuke dingen op een prettige manier kunt leven. Mijn voorkeur gaat uit naar de kijk op het leven vanuit een holistische blik, wat betekent dat ik ervan uitga dat alles met alles samenhangt. En in plaats van 1 bepaalde theorie te gebruiken, maak ik gebruik van vele theorieën en gereedschappen, regulier en alternatief. Kortom, alles wat zou kunnen helpen en waar jij je comfortabel bij voelt. 

Verder haalde ik mijn diploma's Mindfulness based cognitive therapy en hypnotherapie, volgde ik de cursussen NLP en creatieve therapie en psychologie van hoogbegaafdheid en volg ik nu de opleiding  kruidengeneeskunde. 

 

Voor mijn organisatie de kleurenfabriek, ontwikkelde ik een eigen methodiek met handige werkboeken, weekplanner en prikkelmeter. Alles  gebaseerd op weerbaarheid. Weerbaarheid die ons in staat stelt om te gaan met alle gebeurtenissen die het leven ons biedt, grenzen te stellen en keuzes te maken die goed zijn voor ons zelf. 

Belangrijk voor mij in dit leven en in de therapie/begeleiding die ik bied is dat ik uitga van de kracht en mogelijkheden die ieder individu heeft. Ik houd niet van hulpverlening die mensen afhankelijk maakt of taken overneemt. Ik wil mensen weerbaar en sterk maken, ze helpen het leven leuk te vinden. Helpen om hun eigen kracht te vinden zodat ieder mens, met of zonder diagnose, als waardevol wordt gezien door zichzelf, hun naasten en de maatschappij.